Ankeiler: Voor de inwoners van de gemeente Rheden is er maandagavond een informatieavond over de mogelijke komst van een megastal bij Ellecom.

- Voor de inwoners van de gemeente Rheden is er maandagavond een informatieavond over de mogelijke komst van een megastal bij Ellecom. De gemeenteraad besluit later deze maand of de megastal er mag komen of niet.

Landgoed Middachten, eigenaar van een stuk grond aan de Eikenstraat, wil een megastal bouwen voor maximaal 300 melkkoeien en 168 stuks jongvee. In het dorp staat niet iedereen hier om te springen. Daarom is onder meer het comité Hoezo Megastal? opgericht. Dat heeft al meer dan duizend handtekeningen binnen.

Ondanks de bezwaren en zorgen zet het college van burgemeester en wethouders van Rheden de plannen door. B en W zeggen het besluit zorgvuldig te hebben genomen.

De informatiebijeenkomst is ook niet georganiseerd door de gemeente Rheden, maar door het protestcomité, de Belangengemeenschap De Steeg & Havikerwaard en een aantal inwoners van de gemeente Rheden. De avond is in het Parkhuis aan de Parkweg 5 in De Steeg en begint om 20.00 uur.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@studiorheden.nl.