Ankeiler: Het is definitief: bij Ellecom komt een megastal met maximaal 300 melkkoeien en 168 jongvee. Een meerderheid van de gemeenteraad van Rheden heeft daar dinsdagavond mee ingestemd.

- Het is definitief: bij Ellecom komt een megastal met maximaal 300 melkkoeien en 168 jongvee. Een meerderheid van de gemeenteraad van Rheden heeft daar dinsdagavond mee ingestemd. Over de komst van de megastal was de afgelopen tijd veel discussie en dat zorgde voor verdeeldheid in het dorp.

Ook in de gemeenteraad leverde de beslissing om het bestemmingsplan aan te passen en de megastal mogelijk te maken, verdeeldheid op. Na een lange discussie was een kleine meerderheid voor het plan. Er waren 15 stemmen voor en 12 tegen. De SP diende samen met de PvdA en GPR/B nog een voorstel in om een nieuw plan te maken, maar dat haalde geen meerderheid.

Teleurstelling bij tegenstanders

Landgoed Middachten, eigenaar van een stuk grond aan de Eikenstraat, laat daar de stal bouwen. Het gaat om een samenvoeging van twee boerderijen die dan worden opgeheven. Het comité Hoezo Megastal? is teleurgesteld over de beslissing van de raad. Woordvoerder Paul Distel laat weten "We wilden onze bezwaren op de politieke agenda zetten en dat is gelukt. Maar helaas niet met het resultaat waar wij op gehoopt hadden." Omdat het comité geen rechtspersoon is, kan het besluit niet meer worden aangevochten. Mogelijk dat individuele bewoners nog naar de bestuursrechter stappen om het besluit aan te vechten.

Zie ook: Verplaatsing koeienstal zet inwoners Ellecom lijnrecht tegenover elkaar

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@studiorheden.nl.