Ankeiler: De Arnhemsestraatweg in Velp gaat vanaf komende dinsdag wekenlang dicht. De weg gaat volledig op de schop. Dat betekent dat het verkeer moet omrijden.

- De Arnhemsestraatweg in Velp gaat vanaf komende dinsdag wekenlang dicht. De weg gaat volledig op de schop. Dat betekent dat het verkeer moet omrijden. De Arnhemsestraatweg is een belangrijke doorgaande weg voor het verkeer van en naar het centrum van Velp.

De Arnhemsestraatweg gaat dicht tussen het kruispunt Daalhuizerweg/Nordlaan tot en met de kruising met de Ommerhofselaan. De kruising met de Ommerhofselaan gaat begin februari alweer open.

De Arnhemsestraatweg gaat pas 18 maart weer open. Het kruispunt Daalhuizerweg/Nordlaan blijft gewoon open.

De Arnhemsestraatweg krijgt een nieuwe riolering en daarnaast wordt de weg aangepast. Tussen de fietspaden en de weg komt een betonrandje. Ook de middenberm wordt opgeknapt.

Het gaat om de eerste twee fasen van een groter project. Na deze werkzaamheden wordt op de kruising Daalhuizerweg/Nordlaan een rotonde aangelegd. Daarna worden de Daalhuizerweg, Nordlaan en het deel van de Arnhemsestraatweg in de richting van Arnhem ook aangepakt.

Afbeelding

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid met borden. Fietsers moeten via Ommershofselaan, Middellaan, Noorder Parallelweg en Nordlaan rijden.

Voor voetgangers blijven de voetpaden beschikbaar. Tijdens de werkzaamheden zullen de trolleybussen volgens de normale dienstregeling blijven rijden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@studiorheden.nl.