Ankeiler: Veel mensen maakten zondag gebruik van de unieke mogelijkheid om dwars door de nieuwe tunnelbak in Dieren te lopen.

- Veel mensen maakten zondag gebruik van de unieke mogelijkheid om dwars door de nieuwe tunnelbak in Dieren te lopen. Volgende week zaterdag kan het verkeer er voor het eerst doorheen en als voorproefje mocht iedereen een kijkje nemen tijdens een open dag. De open dag trok veel bekijks.

De tunnelbak is één van de belangrijkste onderdelen van Traverse Dieren, het verkeersproject om de doorstroming van het verkeer door Dieren te verbeteren.

Bekijk een video van Omroep Gelderland over de tunnel:

Het verkeer in Dieren loopt nu regelmatig vast tijdens de spits en met een 600 meter lange tunnelbak voor het doorgaande verkeer moet dit tot het verleden behoren. De tunnelbak heeft drie overkappingen: een van 150 meter en twee van 20 meter.

Foto: Martin de Jongh

De 9-jarige Finn uit Dieren en de 9-jarige Liselotte uit Ellecom mochten zondag als eersten door de tunnelbak lopen. Zij waren hiervoor uitgenodigd. Onder begeleiding van de Gelreband konden ook andere bezoekers vanaf Het Rhedens een vaste route lopen.

Foto: Martin de Jongh

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@studiorheden.nl.