Ankeiler: De twee mannen die dinsdagavond het filiaal van Focus Optiek aan de Emmastraat in Velp hebben overvallen, staan op camerabeelden. Dat vertelt de manager van de winkel aan Omroep Gelderland.

- De twee mannen die dinsdagavond het filiaal van Focus Optiek aan de Emmastraat in Velp hebben overvallen, staan op camerabeelden. Dat vertelt de manager van de winkel aan Omroep Gelderland.

De twee daders waren gewapend en kwamen vlak voor sluitingstijd de zaak binnen. Ze bedreigden het personeel en gingen er met dure merkbrillen vandoor. Volgens de politie hebben twee omwonenden nog geprobeerd de overvallers tegen te houden, maar werden ze daarbij mishandeld en raakten gewond.

De manager benadrukt dat de overval 'zeer traumatisch' was voor het personeel dat op dat moment in de winkel was.

Daders voortvluchtig

De politie meldt dat de verdachten tussen de 20 en 25 jaar oud zijn. Ze hebben een licht getinte huidskleur, een slank postuur en waren in het donker gekleed. Ze spraken Nederlands met een buitenlands accent. De gezichten van het duo waren zorgvuldig bedekt.

Focus Optiek is onderdeel van Polman opticiens. Op 21 juni vond in Oosterbeek bij een ander filiaal van dat bedrijf ook een overval plaats. Daarbij maakten de daders een onbekend aantal brillen buit.

Zie ook: Gewapende overval op opticien in Velp, daders op de vlucht

Deel dit artikel