Bevat Video: Video
Ankeiler: In Rheden is oud-huisarts Paul Bekkering overleden. Bekkering was oprichter van de eerste abortuskliniek van Nederland, die opende in 1971 de deuren in Arnhem. Bekkering was 91 jaar.

- In Rheden is oud-huisarts Paul Bekkering overleden. Bekkering was oprichter van de eerste abortuskliniek van Nederland, die opende in 1971 de deuren in Arnhem. Bekkering was 91 jaar.

Bekkering werkte onlangs nog mee aan de documentaire Onderbuikgevoel. Daarin vertelde hij over de periode die hij werkte in het Mildred Rutgers Huis in Arnhem. Daar werd op 27 februari 1971 de eerste abortus uitgevoerd. Abortus was in die tijd verboden, maar werd in Arnhem gedoogd.

Zie ook: 50 jaar geleden opende de eerste abortuskliniek van Nederland in Arnhem

Bekkering was huisarts en gepromoveerd in de gynaecologie. Met drie andere huisartsen volgde hij eind jaren zestig in de vorige eeuw een training in Engeland in het uitvoeren van abortussen.

26 jaar lang had Bekkering een dubbele baan. Dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten. "Vrouwen vragen om je hulp en dan moet je dat doen. Punt uit, klaar!", aldus de oud-abortusarts.

Het afscheid van Bekkering is woensdag in het crematorium in Dieren.

Bekijk hieronder de documentaire Onderbuikgevoel terug: