Lead image 1:
Lead image TXT 1: Velp krijgt 9 luxe appartementen Foto: Studio Rheden
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Velp krijgt 9 luxe appartementen Foto: Studio Rheden
Ankeiler: Aan de rand van Velp, vlak naast Rozendaal komt binnenkort een enorm appartementencomplex met negen luxe woningen.

- Aan de rand van Velp, vlak naast Rozendaal komt binnenkort een enorm appartementencomplex met negen luxe woningen. Wie interesse heeft moet een diepe portemonnee hebben. De prijzen variëren van 700.000 tot 1 miljoen euro.

De nieuwe appartementen op de hoek van de Rozendaalselaan en de Ringallee, waar voorheen zorgorganisatie Boriz zat, worden van ca. 120 tot 195 m2 groot. De verkoop start binnenkort.

Toch is niet iedereen blij met de nieuwe plannen. Op Facebook is een flinke discussie ontstaan over de nieuwe appartementen die de naam Groot Nyvendaal krijgen. Mensen vragen zich af waarom er niet goedkopere woningen worden gebouwd omdat daar veel meer behoefte aan is.

Vergunning
Volgens de makelaar zijn de vergunningen nog niet rond. "De gemeente neemt de tijd hiervoor", aldus een medewerker van makelaar Assink.

Het project Groot Nyvendaal heeft samen met een ontwerpbesluit tot begin oktober ter inzage gelegen omdat de gemeente voornemens is om af te wijken van het bestemmingsplan en er zijn diverse zienswijzen zijn ingediend. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de vergunning verleend zal worden.

Zie ook: Overlast door zwervers in Velp

Afbeelding
Velp krijgt 9 luxe appartementen Foto: Studio Rheden

Wiardi Hoeve
Naast het pand Groot Nyvendaal komt ook een pand voor dementerende ouderen. Dit wordt momenteel opgeknapt. Zorgrésidence de Wiardi Hoeve krijgt 6 appartementen voor alleenstaanden en 4 voor echtparen. Dit wordt waarschijnlijk op 1 maart 2022 opgeleverd.

Afbeelding
Velp krijgt 9 luxe appartementen Foto: Studio Rheden

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@studiorheden.nl.