Lead image 1:
Lead image TXT 1: Paul Hofman opent Keti Koti. Foto: Studio Rheden
Ankeiler: Paul Hofman, wethouder voor kunst en cultuur, heeft donderdag een expositie geopend over Keti Koti in De Bundel in Dieren.

- Paul Hofman, wethouder voor kunst en cultuur, heeft donderdag een expositie geopend over Keti Koti in De Bundel in Dieren. De expositie vertelt waar Keti Koti vandaan komt, over de geschiedenis van de slavernij en over enkele sporen die daarvan in de gemeente Rheden zijn terug te vinden.

Naast tekst en foto’s zijn er op de expositie in Dieren ook voorwerpen, boeken en kledingstukken te zien.

Voor het eerst in Rheden wordt er aandacht besteed aan het herdenken en vieren van de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 / 1873. Dit gebeurt naar aanleiding van een motie die vorig jaar door de gemeenteraad is aangenomen.

Expositie in Dieren / Velp

De expositie is gratis te bezoeken en zal tot 29 juni te zien zijn in De Bundel, tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Daarna verhuist de tentoonstelling naar de bibliotheek in Velp en is daar te zien tussen 1 en 14 juli.

Naast de expositie organiseert de Werkgroep Keti Koti ook een lezing door Dr. Fatah-Black in de Dorpskerk in Rheden op donderdag 30 juni en een aansluitende kranslegging, samen met burgemeester Carol van Eert.

Paul Hofman opent Keti Koti - Foto: Studio Rheden
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@studiorheden.nl.