Afdrukken
Ankeiler: De veerpont bij Dieren gaat vanaf woensdag uit de vaart. Door de lage stand van het water in de IJssel kan de veerpont niet varen. "Helaas moeten wij i.v.m.

- De veerpont bij Dieren gaat vanaf woensdag uit de vaart. Door de lage stand van het water in de IJssel kan de veerpont niet varen. "Helaas moeten wij i.v.m. te geringe diepgang door de extreem lage waterstand de veerdienst met ingang van woensdag 10 augustus stoppen", aldus Roland Jansen van veerdienst 'Steeds Voorwaarts'.

De waterstand van de IJssel blijft elke dag zakken waardoor het niet meer mogelijk is om met de veerpont van Olburgen naar Dieren te varen en terug. Het is niet bekend wanneer de veerpont weer kan varen.

Met name scholieren maken regelmatig gebruik van de veerpont. Op de website Veerpont-dieren.nl staan de tijden vermeld wanneer de pont normaal vaart.

Rheden

Veerdienst Rheden (Wuta), het voetveer tussen Rheden en Lathum aan het Rhederlaag, heeft nog geen problemen met het lage water en vaart op dit moment nog steeds.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@studiorheden.nl.

Deel dit artikel