De gedenkplek voor Anna en Dani bij de woning in Geldermalsen. Foto: Omroep Gelderland

De gedenkplek voor Anna en Dani bij de woning in Geldermalsen. Foto: Omroep Gelderland

GELDERMALSEN - Er komt aanstaande vrijdag ook in Rusland een uitvaartdienst voor de omgekomen Anna en Dani uit Geldermalsen. De twee kwamen om het leven bij een gezinsmoord, ruim twee weken geleden. De echtgenoot en vader van het gezin overleed dagen later aan de gevolgen van een zelfmoordpoging in een Duitse cel.

Eerder was er voor de twee slachtoffers al een uitvaartdienst in Tiel. De tweede dienst, in Rusland, komt eerder dan verwacht. Vrienden van Anna, die oorspronkelijk uit het Russische Perm komt, hebben een vervroegd transport van de as van Anna en Dani kunnen regelen. Een deel van de as van Dani blijft in Nederland voor de familie van de vader.

De as van overledenen hoort normaalgesproken een maand in bewaring te blijven. Anna was in Nederland bevriend met de eveneens Russische Ksenia, die ze al van jongs af aan kende. In een dankwoord schrijft Ksenia dat ze veel hulp heeft gehad van onder meer vrienden, familie, een advocaat en van het Russische consulaat om de as eerder mee te krijgen.

Ksenia is op dit moment in Moskou met de urnen. Woensdag vliegt ze door naar Prem. Daar zal vrijdag een Russisch orthodoxe mis plaatsvinden voor Anna en Dani, waar naar schatting honderden mensen bij aanwezig zullen zijn.

Zie ook:

Deel dit artikel