Een bus van Keolis. Foto: Keolis

Een bus van Keolis. Foto: Keolis

APELDOORN - Er rijden met ingang van maandag minder bussen op verschillende lijnen op de Veluwe. De oorzaak is personeelstekort onder chauffeurs, meldt Keolis dinsdag. De vervoerder, ook bekend als Rrreis, heeft daarover een brief gestuurd aan de provincie Gelderland.

Er zijn te weinig chauffeurs en daardoor denkt Keolis de komende zomermaanden niet in staat te zijn alle diensten in te vullen. Het bedrijf denkt te kunnen voorzien in 86 procent van het vervoersaanbod dat in december 2020 is afgesproken met de provincie.

De laatste tijd lag het aanbod met 93 procent al lager dan overeengekomen. Ziekteverzuim door corona was de oorzaak van onverwachte uitval van ritten. Volgens een woordvoerder wil Keolis nu voorkomen dat ritten op het laaste moment vervallen. Daarom past het bedrijf de dienstregeling aan.

Dit zijn de lijnen waar het om gaat

Het goede nieuws is dat er geen lijnen worden geschrapt. Wel gaan er minder bussen rijden op lijnen die nu nog viermaal per uur rijden. In Gelderland gaat het om de lijnen C1 tussen Nunspeet en Zwolle, de lijnen 202 en 203 tussen Apeldoorn en Zwolle, lijn C3 tussen Ede-Wageningen en de Wageningen Universiteit, plus stadslijn 10 in Apeldoorn.

Keolis verwacht geen problemen, omdat er in de zomerperiode minder passagiers met de bus gaan. Het is bedoeling om na de zomervakantie weer meer bussen te laten rijden, omdat er dan ook weer meer passagiers in de bus stappen.

Zie ook: Geen extra bussen op de Veluwe door tekort aan chauffeurs

Deel dit artikel