Ankeiler: Tijdens het wintertellingsseizoen voor vleermuizen is een bijzonder exemplaar aangetroffen op landgoed Rosendael. Het gaat om de ingekorven vleermuis (Myotis emarginatus).

- Tijdens het wintertellingsseizoen voor vleermuizen is een bijzonder exemplaar aangetroffen op landgoed Rosendael. Het gaat om de ingekorven vleermuis (Myotis emarginatus).

Deze werd tijdens de, inmiddels afgeronde, wintertellingen ontdekt in een ondergrondse gang achter de schelpengalerij in het park bij kasteel Rosendael.

Tjeerd Kooij, één van de telvrijwilligers, was blij verrast. "Ik zag ineens een dier met een wat warrige vacht en oren die recht naar beneden staken. Het zal toch geen ingekorven vleermuis zijn? schoot toen door mijn hoofd. Dat is namelijk gek voor Gelderland want de soort is hier nog nooit gezien. En sinds de jaren ‘50 ook niet meer in Noord-Nederland. Maar na wat langer kijken bleek het toch echt een ingekorven vleermuis (Myotis emarginatus) te zijn."

Op het landgoed Rosendael is al eerder (2020) een bijzondere vleermuis aangetroffen. Dat ging toen om Bechtsteins vleermuis.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@studiorheden.nl.

Deel dit artikel