Ankeiler: Burgemeester Carol van Eert wil graag nog zes jaar doorgaan.

- Burgemeester Carol van Eert wil graag nog zes jaar doorgaan. Van Eert werd in januari 2018 burgemeester van de gemeente Rheden en wil daar nu een tweede termijn van zes jaar aan vast knopen. Het ambtstermijn van burgemeester Carol van Eert eindigt officieel op 11 januari 2024.

Omdat hij bij de commissaris van de Koning al heeft aangegeven te willen blijven - dit moet uiterlijk acht maanden voordat de ambtstermijn afloopt - start nu een herbenoemingsprocedure. Binnenkort zal de gemeenteraad afspraken maken over de juiste procedure. De verwachting is dat de raad in de raadsvergadering van april een vertrouwenscommissie herbenoeming instelt waarmee het proces een officiële start krijgt.

"Op de vraag van de commissaris van de Koning of ik voor een herbenoeming wil gaan, heb ik met veel plezier volmondig ja gezegd", aldus Van Eert in een persbericht. Hij heeft het nog steeds naar zijn zin als burgemeester. "Ik zie nog veel aanknopingspunten om in een volgende periode van zes jaar met veel enthousiasme en vol inzet verder te gaan."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@studiorheden.nl.

Meer over

Deel dit artikel