Bevat Video: Video
Ankeiler: In het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem is in de nacht van zondag op maandag na 00.00 uur een waterleiding gesprongen.

- In het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem is in de nacht van zondag op maandag na 00.00 uur een waterleiding gesprongen. De Spoedeisende Hulp was daardoor uren gesloten. Ook staan operatiekamers onder water. Maar de situatie is inmiddels onder controle.

"Er kunnen momenteel geen patiënten worden ontvangen", liet een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden vannacht weten. "De SEH is getroffen door de lekkage en ook een verdieping daarboven."

Patiënten naar ander ziekenhuis

Patiënten moesten daarom uitwijken naar ziekenhuizen in de buurt, zoals De Gelderse Vallei in Ede. Dat is onderling geregeld via protocollen tussen de ziekenhuizen. Ambulances zijn op de hoogte en weken vanzelf al uit naar het dichtstbij zijnde gelegen ziekenhuis.

Leiding vervangen

De brandweer rukte massaal uit om de enorme wateroverlast te bestrijden. Rond 02.45 uur hebben de hulpdiensten helemaal afgeschaald. "De leiding waar een scheur in zat, is vervangen", laat een woordvoerder van Rijnstate weten. "We gaan kijken of we het warm water weer kunnen opstarten. En dan kunnen we zien of de SEH en de operatiekamers weer open kunnen."

Vanochtend om 06.00 uur werd gemeld dat de SEH voor calamiteiten weer geopend is. Om 09.00 uur zal het ziekenhuis bekend maken of de operatiekamers vandaag gebruikt kunnen worden.

Meer over

Deel dit artikel