Burgemeester Ester Weststeijn. Foto: Studio Rheden

Burgemeester Ester Weststeijn. Foto: Studio Rheden

ROZENDAAL - Rosendael ‘74 is de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Rozendaal en blijft de grootste partij. Rosendael ‘74 kreeg er zelfs een zetel bij en komt met vier zetels in de raad. BGR moet een zetel inleveren en komt uit op twee. PAK blijft met drie zetels vertegenwoordigd in de gemeenteraad..

Het lukte Rozendaal niet om als eerste gemeente van Nederland met de uitslag te komen. Deze eer ging naar Schiermonnikoog. In Rozendaal moesten de stemmen opnieuw geteld worden. Bovendien lukt het Rozendaal de laatste tijd niet meer om als eerste met de uitslag te komen, omdat de gemeente inmiddels qua inwonertal gegroeid is.

Desondanks kan Rozendaal wel trots zijn op het opkomstpercentage. Ruim 80 procent van de kiesgerechtigden nam de moeite om naar de stembus te gaan. “Dat is ontzettend hoog. Echt heel veel”, zegt burgemeester Ester Weststeijn. “Het is wel ietsje lager dan vier jaar geleden, maar nog steeds hoog.”

Stembureau - Foto: Martin Slijper

Herhaling

De avond van de gemeenteraadsverkiezingen vanuit Het Rhedens in Dieren was dit jaar ook live te volgen bij Studio Rheden op TV, online, Facebook en YouTube. Bekijk hieronder de complete uitzending terug.

Deel dit artikel