De erehaag in Geldermalsen. Foto: Omroep Gelderland

De erehaag in Geldermalsen. Foto: Omroep Gelderland

GELDERMALSEN - Tussen de 200 en 300 mensen hebben maandagmiddag in Geldermalsen een erehaag gevormd bij de uitvaart van de 38-jarige Anna en de 6-jarige Dani. Zij kwamen vorige week maandag om als gevolg van een gezinsmoord.

Het initiatief van de erehaag kwam van de basisschool van Dani, de Morgenster in Geldermalsen. Daarna volgde een besloten uitvaartdienst.

De vader werd enige tijd later in Duitsland aangehouden. Hij overleed zondag aan de gevolgen van een zelfmoordpoging in de cel. Hij zou moeder en zoon om het leven hebben gebracht en vervolgens zijn gevlucht. Ondanks zijn dood gaat het strafrechtelijk onderzoek nog enige tijd door.

'Heel verdrietig'

Een vrouw bij de erehaag, een vriendin uit Wit-Rusland, is zwaar aangeslagen door de dood van Dani en zijn moeder. "Dit is heel verdrietig. Ik probeerde haar te bellen om half zeven maandag, maar ik kreeg geen antwoord. Ik dacht dat ze haar telefoon uit had staan, maar toen kwam om zeven uur het slechte nieuws, ze is dood."

Bekijk hier de beelden van de erehaag:

De uitvaartdienst in Tiel was volgens een goede vriendin van Anna gedeeltelijk protestants en gedeeltelijk Russisch orthodox. Vriendin Ksenia Kroesen en Anna komen beide oorspronkelijk uit Rusland en kennen elkaar van jongs af aan.

Later dienst in Rusland

Ook in Rusland zal er voor Anna en Dani een dienst gehouden worden, zo laat Ksenia weten. Dat gebeurt pas als de urnen naar de familie in Rusland kunnen. Dat kan wettelijk gezien pas een maand na de crematie. Die wettelijke termijn is er om belanghebbenden de mogelijkheid te geven om eventueel bezwaar te maken tegen de gekozen bestemming van de as.

Er is door familie een online condoleanceregister geopend voor Anna en Dani. Op de rouwkaart worden alle mensen bedankt voor hun medeleven de afgelopen dagen.

Zie ook:

Deel dit artikel