Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De route langs de standbeelden. Foto: World Living Statues Festival
Wie wordt vandaag in Ede Nederlands Kampioen levend standbeeld?. Foto: Omroep Gelderland

Wie wordt vandaag in Ede Nederlands Kampioen levend standbeeld?. Foto: Omroep Gelderland

EDE - Beweegt daar nou iets of is het een echt standbeeld? Vandaag aan het einde van de middag kunnen bezoekers van de binnenstad in Ede zich vergapen aan tientallen levende standbeelden op het Nederlands Kampioenschap Living Statues.

Aan het kampioenschap doen 40 volwassenen en zo'n 15 kinderen mee. Het kampioenschap was voorheen in Arnhem, maar is dit jaar voor het eerst in Ede. Behalve het NK was ook het WK altijd in Arnhem, maar de Gelderse hoofdstad wilde niet langer jaarlijks een evenement rond levende standbeelden. Het WK wordt nu georganiseerd in Alkmaar, en het NK in Ede.

De route langs de standbeelden. - Foto: World Living Statues Festival

Het Nederlands Kampioenschap in Ede begint om 16:30 uur. Eigenlijk zou NK al om 13.00 beginnen, maar de organisatie zegt vanwege andere festiviteiten en drukte in de binnenstad daarvoor geen vergunning te hebben gekregen. De organisatie zegt begrip te hebben dat het standbeelden festival daarom wat later moest beginnen.

Enkele duizenden

Er worden enkele duizenden toeschouwers verwacht. Een Living Statue is een levend standbeeld. De kunst van stilstaan staat centraal bij de wedstrijd. Een korte beweging is wel toegestaan als onderdeel van de act.

De prijsuitreiking zal tussen 20:30 en 21:00 uur plaatsvinden op het Raadhuisplein. De prijs voor beste standbeeld zal worden uitgereikt door burgemeester René Verhulst.

Deel dit artikel