Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Evert ten Napel is gechameerd van Thomas Letsch. Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Oussama Tannane zet aan voor een actie. Foto: Broer van den Boom
Evert ten Napel heeft zin in het nieuwe seizoen. Foto: Omroep Gelderland

Evert ten Napel heeft zin in het nieuwe seizoen. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - De voetbalcompetitie barst dit weekend weer los. Evert ten Napel deed daar jarenlang verslag van en volgt het nog steeds op de voet. Met een duidelijke mening over de Gelderse clubs. "NEC eindigt boven Vitesse."

In zijn woonplaats Ermelo bladert hij door de seizoengids. "Dat wordt rechterrijtje, denk ik. En dat past niet bij Vitesse. Ik denk nog steeds terug aan de periode met Karel Aalbers, toen ze de top wilden aanvallen."

"Maar nu? De hele achterhoede is weg, op Wittek na. Bazoer als vrije speler en dan Doekhi en Rasmussen en Dasa niet te vergeten. En wat komt er dan terug? Dan zie ik namen waar ik nog nooit van heb gehoord. Gelukkig is Tronstad er nog, daar ben ik wel fan van."

Tragisch

"Misschien komen er nog nieuwe spelers bij, maar er is niet zo heel veel meer te halen. Ik vind dat zo tragisch voor Thomas Letsch. Dat is een hele goede trainer en bovendien een aimabel mens. Die verdient een betere selectie dan dit. En dan speelt Tannane nota bene bij de vijand, bij NEC."

Evert ten Napel is gechameerd van Thomas Letsch - Foto: Omroep Gelderland

"Ik heb Tannane wel eens gesproken en ik vind hem een interessante jongen om mee te praten. Ik denk dat hij heel gedreven is, al zegt hij dat het hem allemaal niks doet, maar volgens mij wil hij het wel even laten zien. En dan Jasper Cillessen halen. Ik denk dat Marcel Boekhoorn hem heeft opgezocht voor een etentje in Valencia. Een mooie club, een mooie stad, maar hij was vaak geblesseerd. En dan komt Boekhoorn langs."

Op de fiets naar het stadion

"Jasper kan lekker weer in Groesbeek gaan wonen, of in Nijmegen. Op de fiets naar het stadion en lekker nog een paar jaar keepen. En het Nederlands elftal is ook een reden natuurlijk. Als hij goed draait, kan het zomaar zijn dat hij meegaat naar het WK. Ik denk dat hij het met Bijlow van Feyenoord gaat uitmaken."

Twee baasjes

Ten Napel is ook wel gecharmeerd van de trainer van NEC. ":Ze hebben een heel goed seizoen gedraaid. Ik vond dat Rogier Meijer er als speler ook al kijk op had. En nu met Tannane erbij kan het wel wat worden. Misschien gaat Tavsan weg, maar dan haal je Jahanbakhsh toch. En ik ben benieuwd hoe het samen gaat met Tannane en Schöne. Dat zijn wel twee baasjes natuurlijk. Ik kom wel een keer kijken in De Goffert, misschien wel tegen Vitesse."

Oussama Tannane zet aan voor een actie - Foto: Broer van den Boom

De Graafschap moet proberen om in een sterke eerste divisie toch te promoveren. "PEC Zwolle wil in één jaar terug naar de eredivisie. Heracles wil in één jaar terug. ADO wil met Dirk Kuijt promoveren. En zo kan ik er nog wel een paar opnoemen en daar hoort De Graafschap ook bij. Ik heb wel vertrouwen in de nieuwe trainer, Adrie Poldervaart. Maar verder?"

Schandalig

"Ik weet het niet. Het stadion is fantastisch en de gehaktballen zijn voortreffelijk, maar het spel? En wat ik nog wel even kwijt wil: schandalig zoals ze met Ted van de Pavert zijn omgegaan. Die hebben ze per telefoon laten weten dat ze niet met hem verder willen. Dat had zo niet gemogen, vrienden van De Graafschap. Schandalig met zo'n icoon van de club."

Zie ook: 'Als ik op mijn bek ga, dan op mijn manier', hoofdtrainer Meijer over nieuw seizoen NEC

Deel dit artikel