Ter illustratie: wolvenwelpen in Duitsland. Foto: ANP

Ter illustratie: wolvenwelpen in Duitsland. Foto: ANP

OTTERLO - Twee wolvenwelpen zijn zichtbaar op een foto in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dat meldt de Zoogdiervereniging. Het is volgens hen voor het eerst dat er welpen zijn geboren op de Zuid-Veluwe sinds de wolf in ons land is teruggekeerd.

Mogelijk zijn de twee wolven die in het leefgebied Zuidoost-Veluwe werden gespot de ouders van de welpen die nu gezien zijn in het gebied. De vader van de welpen zou van een roedel op de Noord-Veluwe afkomstig zijn, vermoedt de Zoogdiervereniging.

Gevolgen andere dieren

Niet iedereen is onverdeeld enthousiast over de welpen. "Wij moeten het park beheren. De komst van de wolf maakt dat wel lastiger en geeft nieuwe uitdagingen", laat een woordvoerder van het Nationaal Park De Hoge Veluwe weten aan Omroep Gelderland.

Het Park maakte eerder dit jaar bekend dat door de komst van twee volwassen wolven de moeflonpopulatie bijna gehalveerd was. Door Europese en Nederlandse wetgeving is het niet zomaar mogelijk om de wolf te verdoven en vangen.

Omdat de welpen nog jong zijn, raadt de Zoogdiervereniging mensen aan om verstoring te voorkomen. "Houd gepaste afstand en maak een foto of video die je kunt insturen bij het Wolvenmeldpunt."

Zie ook: Hoge Veluwe wil voorkomen dat wolf alle moeflons doodt en komt in actie

Deel dit artikel