Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De schade aan het tweede voertuig. Foto: Marco van Deick/Persbureau Heitink
Een van de auto's zou met volle snelheid achter op het andere voertuig zijn gereden. Foto: Marco van Deick/Persbureau Heitink

Een van de auto's zou met volle snelheid achter op het andere voertuig zijn gereden. Foto: Marco van Deick/Persbureau Heitink

GELDERMALSEN - Bij een ongeluk op de A15 bij Meteren zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevallen. Vanwege het ongeluk was de snelweg in de richting van Nijmegen urenlang dicht.

Rond 1.15 uur kwamen twee auto’s hard met elkaar in botsing op de snelweg. Ze kwamen tot stilstand in de berm. Een van de voertuigen sloeg meerdere keren over de kop. Volgens een woordvoerder van de politie ging het waarschijnlijk mis bij een inhaalactie.

Drie inzittenden raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 59-jarige man en 57-jarige vrouw uit Malden en een man van 28 uit 's-Gravendeel.

Alcohol in het spel?

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. "We kijken ook of er alcohol in het spel was", aldus de woordvoerder.

De schade aan het tweede voertuig. - Foto: Marco van Deick/Persbureau Heitink

Volgens een correspondent was de ravage op de snelweg groot. Over een afstand van 100 meter op de snelweg lagen brokstukken en glas.

Verkeer moest omrijden

De snelweg was tot zondagochtend na 7.00 uur nog gesloten. Verkeer richting Nijmegen werd vanaf knooppunt Deil omgeleid via Den Bosch, over de A2, A59 en A50. Inmiddels is de weg weer vrij.

Deel dit artikel